Antieke tapijten en historie


Antieke tapijten

 

De basis  knopen van een tapijt is eeuwenlang niet veranderd. Veel van de vroegst bekende technieken en materialen zijn nog steeds in gebruik bij grote tapijt knoop regios zoals Turkije, Perzie, India,Marokko en China.

 

Antieke tapijten hebben een  historisch belang en culturele betekenis. Elk cultuur zorgt zelf voor de levensduur van ontwerp. Van een kleur, techniek en ontwerp kan je bepalen hoe oud een antiek tapijt is .

 

Antiek tapijt kan veel variatie hebben in kleur,maat,design,en materiaal. De huidige trend in het kopen van antiek tapijt is het kopen van sterke volle kleuren, bijvoorbeeld Kazaktapijt, Shirvan tapijt en Heriz tapijt.Natuurlijk zijn er ook verzamelaars en binnenhuis architecten die het voorkeur geven aan zachte subtiele kleuren o.a Ushaktapijten eind 19'de eeuw uit huidige Turkije. Antieke tapijten kunnen veel sfeer geven waar u zich gelijk thuis voel. Het tapijt kan het ziel zijn van een kamer met antieke meubels zowel modern.

 

U kunt het antiek tapijt in veel variaties gebruiken door ze te leggen in een kamer ,ophangen aan de wand (als kunst voorwerp) of op een tafel . Een Antiek tapijt is kunst werk die iets in je laat wakkeren. Het is je laatste heldere indruk  waneer je je huiskamer verlaat en het eerste wat je wil zien waneer je door de deur loopt.